Lungo

Lungo

4 röster

En caffè lungo är en espresso där bryggningstiden förlängs så att mer vatten hinner passera genom det malda kaffet. En lungo är helt enkelt en mer utspädd espresso.

Ingredienser:

1st portioner

  • Espresso

Gör så här:

  1. Utgå från samma grundrecept som för en espresso, men låt mer vatten, cirka 50–70 milliliter, passera genom kaffet. Bryggtiden ska helst inte överstiga cirka 40–50 sekunder eftersom kaffet då får en väldigt hög bitterhet.

  2. Häll upp eller brygg direkt ner i en kaffe- eller cappucinokopp.

Vad tyckte du om receptet?

Hur gör man espresso?

En perfekt espresso har rätt bryggtid, rätt dosering och en krämig, tät och fast crema med små bubblor som täcker hela ytan med lätt marmorerad färg. Smaken ska vara balanserad med en lång eftersmak. Avancerat? Lugn, bara följ vår brygguide så kommer det gå bra!

Klicka här för att komma till artikeln!

Sortiment

Vår Espressofamilj

Här hittar du våra Espresso som finns i butik

Professional

Här hittar du Espresso för den professionella marknaden