Ristretto

Ristretto

5 röster

Ristretto betyder förminskad, eller krympt, på italienska och har en stark, mer koncentrerad samt fruktig smak, utan bittra toner. En ristretto har också en tunnare crema.

Ingredienser:

1st portioner

  • Espresso

Gör så här:

  1. Utgå från samma grundrecept som för en espresso.

  2. Avbryt bryggningen efter cirka 18–20 sekunder när ungefär halva espresson bryggts i koppen, cirka 15–20 milliliter.

Vad tyckte du om receptet?

Hur gör man espresso?

En perfekt espresso har rätt bryggtid, rätt dosering och en krämig, tät och fast crema med små bubblor som täcker hela ytan med lätt marmorerad färg. Smaken ska vara balanserad med en lång eftersmak. Avancerat? Lugn, bara följ vår brygguide så kommer det gå bra!

Klicka här för att komma till artikeln!

Sortiment

Vår Espressofamilj

Här hittar du våra Espresso som finns i butik

Professional

Här hittar du Espresso för den professionella marknaden