Recept med kaffe – från dalgona coffee till minibiskvier
Kaffe är fantastiskt gott i olika drycker och bakverk. Beroende på vilken sorts kaffe du använder och på vilket sätt kan du skapa ett oändligt antal goda smakupplevelser, med kaffet som själva huvudingrediensen eller som lite mer subtil smaksättare. Här är några av våra favoriter baserade på ett mörkrostat kaffe som stöttar kvinnliga odlare.
Arvid Nordquist skapade sitt mörkrostade kaffe Amigas för att varje dag, året runt, kunna bidra till att långsiktigt förbättra kvinnors levnadsförhållanden och position inom kaffeodling. Självklart ligger fokus på att också kunna erbjuda ett gott kaffe för många olika tillfällen.
LÄS MER: Kaffet som gör skillnad för världens kvinnliga odlare
Här tipsar vi om Amigas i ett antal drinkar och till bakning. Vad provar du först?
5 recept med mörkrostade Amigas
Tips!
Smaksätt skummet med vanilj, kardemumma eller apelsinzest i stället för kanel. Varma dagar passar det fint att servera bryggkaffet med is för en dalgona iced coffee.
Visste du att…
Kaffet i det brynta smöret fungerar som en smakförstärkare som ger kakan mer djup, förhöjer och balanserar övriga smaker samt bidrar med en liten bitterhet. Du skulle lika väl kunna använda det i kombination med ugnsrostade grönsaker och ett stänk citron.
Tips!
Det går alldeles utmärkt att frysa in minibiskvierna och tina efter behov.
Amigas Grown by Women
Amigas är ett mörkrostat kaffe med frisk och nötig smak. Eftersmaken är lång och balanserad. Kaffet består av 100 procent hållbart certifierade arabicabönor från kooperativ som långsiktigt stöttar kvinnliga odlare. Det är dessutom ekologiskt, Fairtrade-märkt, 100 procent klimatkompenserat och fossilfritt rostat. Välj mellan malet kaffe eller hela bönor.