Här ser ni vinnaren av Lily Bollinger Award 2024
Efter två fullspäckade finaldagar korades Ellen Lindegren från Gondolen i Stockholm till Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Självklart har vi träffat henne!
Vi bad Tina Johansson, chefssommelier på stjärnkrogen Ekstedt i Stockholm, svara på de vanligaste frågorna hon får om vin på jobbet. Häng med!
Det Johan Åkerberg på Holy Smoke BBQ inte vet om grillat, är inte värt att veta! Här listar vi hans bästa grilltips – och årets grilltrender (enligt AI).
Gustav Leonhardt, Sveriges kandidat i Bocuse d’Or, vill bli bäst i världen på att laga mat. Vad krävs för det, och hur hänger det ihop med japansk soja?
Hon lärde sig dricka kaffe på jobbet och vill gärna utveckla fler kaffedrinkar. Men hur jobbar en juniorlandslagskock med kaffe i sin matlagning?
Sveriges bästa kvinnliga sommelier är Ida Kilåker från Lenoteket i Lund. Det meddelade juryn efter den nervkittlande finalen av Lily Bollinger Award 2023.
Äntligen fick sommelieren Anette Andersson resa till sitt älskade Champagne. I början av juni besökte hon Champagnehusen Bollinger och Ayala.
Hur du brygger lika gott kaffe som baristan? Fokusera mer på råvaran, tipsar Tobias Palm. Han berättar också om sitt nya intresse – kaffe i drinkar.
Vad som gör ett stort år, klimatets påverkan och om att ta täten för en hållbar framtid. Denis Bunner på Champagne Bollinger berättar mer.
De intygar alla att karriären fick en fortsatt skjuts av tävlingen Lily Bollinger Award. Nu är de alla sommelierer på varsin svensk stjärnkrog.
Hon lagar mat för en hållbar framtid och kan konsten att trolla fram mesta möjliga smak av allt grönt. Möt Årets kock-finalisten Jessie Sommarström!
Efter en rafflande final stod det klart Sveriges bästa kvinnliga sommelier heter Anette Andersson från vinbaren Harlequin by Hunger & Törst i Umeå.
Våga testa nya råvaror, tekniker och smaker är matkreatören Sofia Henrikssons främsta tips. Själv gör hon det genom att resa – långt och länge!
Kokkaffe, filterbryggare eller perkulator? Steget till att brygga gott kaffe på plats i naturen är kortare än du tror, menar Fredrik Telléus.
På en grönskande kolonilott möter vi Christin Kashou – Sveriges mästerkock 2021. Givetvis bjuder hon på favoritgrödan kålrabbi!
Cathrine Almqvist, Frida Winters och Anette Andersson är sommeliererna som gör upp om titeln Årets Lily Bollinger den 19–20 september. Vi tog ett uppsnack!
Den ena jobbar som kock, den andra sommelier. Möt bröderna Mattias och Andreas Larsson – en riktig superkombination av mat och dryck!
Det är enkelt och kostar inte mycket mer att välja ett gott kaffe som gör skillnad för både människa och miljö. Erica Bertilsson berättar mer.
Den sydafrikanska vinindustrin har drabbats hårt av coronapandemin. Att fler svenskar upptäcker landets viner är en viktig del av räddningen.
Om tjejer dricker öl? Så klart! Ölskribenten Sanna Lindberg möter Josefine Törnqvist, grundare av Ölgäris som verkar för en jämställd ölbransch.
Vi hälsar på i det innersta rummet i det fossilfria kafferosteriet, där Wilhelm Nordquist bestämmer smak och kvalitet på ditt kaffe.
Att jämföra vin med kläder är mindre långsökt än vad det låter. SMAKAs gästskribent Frida Lund guidar till hur du bygger en personlig vingarderob.
Med fokus på kvalitet och hållbarhet vill Johan Jureskog skapa en snabbmatskultur där ekologiskt kaffe är en del av helhetserbjudandet.
Sluta släng halva purjon och blasten på blomkål. Sveriges största veganska matbloggare Gustav Johansson lär dig slakta grönt och laga jävligt god mat.
Varför importera när du kan skörda tång och strandväxter längs Sveriges kust? Den frågan blev startskottet för tångpionjärerna i företaget Catxalot.