![](/contentassets/2773e29131154f5abc3e2524e4d072d2/asiatisk-vinagrett-med-brynt-smor-1x1.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
![](/contentassets/7cb12c1643ee431081301fce8e50f6d7/allround-marinad-med-japansk-soja-21x9.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
Recept
Allround-marinad med japansk soja
Hur bra är det inte med en marinad som går att använda till nästan vad som helst? En riktig räddare i nöden när det vankas ”mixed grill”! Marinaden vill ha minst ett par timmar på sig att utföra sitt jobb – att ge smak och möra vissa råvaror. En rejäl skvätt japansk soja bidrar inte bara med en angenäm sälta utan dessutom gott om välsmakande umami.
Ingredienser
- 1 ½ dl Kikkoman Original sojasås
- ½ dl neutral rapsolja
- 1 ½ msk balsamvinäger
- 1 finriven vitlöksklyfta
- 1 tsk honung
- 2 msk grillkrydda
Gör så här
-
Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
-
Lägg marinaden i dubbla plastpåsar. Använd till valfria grönsaker, nötkött, fläskkött, feta fiskar, kyckling, kalkon eller tofu. Låt råvaran/råvarorna marinera över natten, då ger den bäst smak, men det går bra att marinera i rumstemperatur ett par timmar före tillagning.
Tips!
Byt grillkrydda mot exempelvis allroundkrydda, franska örter eller ras el hanout för annan smak på marinaden och det som får ligga och dra i den.