

Recept
Ananas i lakritskolasås med vaniljglass
Desserter med glass är alltid ett säkert kort. Utgå från en riktigt god vaniljglass och servera med ett minst lika gott tillbehör. Här i form av konserverad ananas som du värmer i en otrolig lakritskolasås med spännande smak av svartpeppar. Sött, salt och kallt – mums!
Ingredienser
- 40 g turkisk peppar-karameller
- 25 g smör
- ¾ dl strösocker
- 1 dl vispgrädde
- 6 hela svartpepparkorn
- 1 burk Del Monte ananasskivor i juice (565 g)
- vaniljglass till servering (gärna Häägen-Dazs)
- eventuellt färsk mynta till garnering
Gör så här
-
Krossa lakritskaramellerna i en mortel.
-
Blanda karamellkross, smör, socker, grädde och pepparkornen i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka ihop några minuter till en kolasås. Rör då och då.
-
Häll av och låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.
-
Värm ananasskivorna i lakritskolasåsen.
-
Lägg upp ananas och lakritskolasås på tallrikar. Toppa med en kula vaniljglass. Garnera gärna med en myntakvist.
Tips!
Ta fram glassen i lagom tid före servering, så att den går lätt att forma till kulor.