
Recept
Asiatisk färsbowl med chilidressing
Finns det någon smidigare vardagsräddare än färs? Oavsett om du föredrar nöt, fläsk, kyckling, 50/50-färs eller 100 procent vegofärs. Riktigt enkelt, och riktigt gott, blir det om du steker färsen hårt och smaksätter med japansk sojasås, sriracha och farinsocker. Stärk upp med de grönsaker du gillar, bjud med ris eller nudlar och ringla över en ljuvlig chilidressing.
Ingredienser
- 500 g valfri färs
- 1 finriven vitlöksklyfta
- 2 msk Kikkoman Less Salt sojasås
- 1–2 msk TABASCO® Sriracha
- 1 ½ msk farinsocker
- 1 förpackning böngroddar (färska eller på burk)
- 200 g strimlad kål (gärna olika sorter)
- neutral rapsolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- Chilidressing
- 1 dl majonnäs
- 1 msk TABASCO® Sriracha
- ½ msk Kikkoman Less Salt sojasås
- ¾ msk färskpressad citronjuice
- 1 tsk flytande honung
- ½ msk sesamolja
Gör så här
-
Fräs färsen ganska hårt i 1 msk olja i en het stekpanna.
-
Tillsätt vitlök, soja, sriracha och farinsocker. Sänk värmen och fortsätt fräsa ca 3 minuter under omrörning. Passa så att inte vitlöken bränns, men sockret hinner karamellisera.
-
Häll av och låt groddarna rinna av om de är på burk. Skölj dem om de är färska.
-
Blanda ner böngroddarna i färsen tillsammans med kålen. Fräs ytterligare några minuter.
-
Chilidressing: Rör ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
-
Lägg ris eller nudlar i botten av djupa tallrikar eller skålar. Toppa med färs- och grönsaksfräset. Ringla över chilidressingen.