Recept
Asiatisk vinägrett med brynt sojasmör
Ca 10 min
4
Den som en gång har smakat brynt smör lär ha svårt att få nog. Det är däremot ingenting mot smaken av brynt sojasmör, särskilt inte i kombination med färsk ingefära, honung och lime. Bara doften gör det värt att prova denna asiatiska vinägrett – om och om igen!
Ingredienser
- 75 g osaltat smör
- 2 msk Kikkoman Original sojasås
- 2 msk neutral rapsolja
- 1 tsk finriven färsk ingefära
- 1 tsk honung
- finrivet skal av 1 lime
- 1 msk färskpressad limejuice
Gör så här
-
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa lite då och då. När smöret börjar skumma, doftar nötigt och har blivit gyllenbrunt är det brynt. Ta från värmen.
-
Rör försiktigt ner sojan i smöret. Tillsätt resterande ingredienser.
-
Servera vinägretten ljummen till exempelvis en glasnudelsallad med räkor, halstrade pilgrimsmusslor, ugnsrostad spetskål eller ringla den över färsk, halverad hummer.