Recept

Asiatisk vinägrett med brynt sojasmör

Ca 10 min
4

Den som en gång har smakat brynt smör lär ha svårt att få nog. Det är däremot ingenting mot smaken av brynt sojasmör, särskilt inte i kombination med färsk ingefära, honung och lime. Bara doften gör det värt att prova denna asiatiska vinägrett – om och om igen!

Ingredienser

  • 75 g osaltat smör
  • 2 msk Kikkoman Original sojasås
  • 2 msk neutral rapsolja
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk honung
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice

Gör så här

  1. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa lite då och då. När smöret börjar skumma, doftar nötigt och har blivit gyllenbrunt är det brynt. Ta från värmen.

  2. Rör försiktigt ner sojan i smöret. Tillsätt resterande ingredienser.

  3. Servera vinägretten ljummen till exempelvis en glasnudelsallad med räkor, halstrade pilgrimsmusslor, ugnsrostad spetskål eller ringla den över färsk, halverad hummer.

Fler recept på dressing och vinägrett