Recept

Asiatisk vinägrett med brynt sojasmör

Ca 10 min
4

Den som en gång har smakat brynt smör lär ha svårt att få nog. Det är däremot ingenting mot smaken av brynt sojasmör, särskilt inte i kombination med färsk ingefära, honung och lime. Bara doften gör det värt att prova denna asiatiska vinägrett – om och om igen!

Ingredienser

  • 75 g osaltat smör
  • 2 msk Kikkoman Original sojasås
  • 2 msk neutral rapsolja
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk honung
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice

Gör så här

  1. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa lite då och då. När smöret börjar skumma, doftar nötigt och har blivit gyllenbrunt är det brynt. Ta från värmen.

  2. Rör försiktigt ner sojan i smöret. Tillsätt resterande ingredienser.

  3. Servera vinägretten ljummen till exempelvis en glasnudelsallad med räkor, halstrade pilgrimsmusslor, ugnsrostad spetskål eller ringla den över färsk, halverad hummer.

Fler recept på dressing och vinägrett

Genom att prenumerera, godkänner jag SMAKAs användarvillkor samt personuppgiftspolicy.