Recept

Auberginebiffar med halloumi och krämig spenat

Ca 45 min
4

Det är knappt det går att tro – men det du ser på denna tallrik är inga köttiga biffar utan frasigt panerade aubergineskivor omgivna av grovriven halloumi. I paneringen gömmer sig också timjan, vallmofrön och pikant sting från senapspulver.

Ingredienser

  • 2 medelstora aubergine (à ca 400 g)
  • 4 ägg
  • 2 msk Colman´s senapspulver
  • 200–300 g halloumi
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 msk vallmofrön
  • 2–3 dl mandelmjöl
  • salt, flingsalt
  • Krämig spenat
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk TABASCO® Buffalo
  • 500 g spenat
  • majsstärkelse till redning
  • Tomatsallad
  • 150 g tomater (gärna olika färger)
  • 1 påse rucola (ca 65 g)
  • 1 dl små svarta oliver (gärna taggiasche)
  • ½ dl rostade solroskärnor
  • 1–2 msk Kikkoman Ponzu Lemon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Ansa och skär auberginen i 1 ½ cm–tjocka skivor. Lägg på ett fat. Strö 2 tsk salt runt om och låt stå 20–30 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.

  3. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa lätt med en gaffel. Sikta ner senapspulvret.

  4. Grovriv halloumin. Blanda med timjan och vallmofrön i en annan djup tallrik. Häll mandelmjölet i en tredje djup tallrik.

  5. Vänd aubergineskivorna först i mandelmjöl, sedan i äggvispet och sist i halloumin.

  6. Stek auberginen gyllene på bägge sidor. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills auberginen är lagom mjuk inuti.

  7. Krämig spenat: Sjud grädde och TABASCO® Buffalo i en kastrull ca 5 minuter. Red med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten för en krämigare konsistens. Tillsätt spenaten. Värm under omrörning tills spenaten blivit mjuk. Smaka av med salt.

  8. Tomatsallad: Skär tomaterna i mindre bitar och lägg på ett fat tillsammans med rucola, oliver och solroskärnor. Ringla över ponzusås. Strö över lite flingsalt.

  9. Servera auberginebiffarna med den krämiga spenaten och tomatsalladen.

Eat your greens – 4 andra recepttips