Recept
Auberginebiffar med halloumi och krämig spenat
Det är knappt det går att tro – men det du ser på denna tallrik är inga köttiga biffar utan frasigt panerade aubergineskivor omgivna av grovriven halloumi. I paneringen gömmer sig också timjan, vallmofrön och pikant sting från senapspulver.
Ingredienser
- 2 medelstora aubergine (à ca 400 g)
- 4 ägg
- 2 msk Colman´s senapspulver
- 200–300 g halloumi
- 2 msk finhackad färsk timjan
- 1 msk vallmofrön
- 2–3 dl mandelmjöl
- salt, flingsalt
- Krämig spenat
- 4 dl vispgrädde
- 1 msk TABASCO® Buffalo
- 500 g spenat
- majsstärkelse till redning
- Tomatsallad
- 150 g tomater (gärna olika färger)
- 1 påse rucola (ca 65 g)
- 1 dl små svarta oliver (gärna taggiasche)
- ½ dl rostade solroskärnor
- 1–2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Ansa och skär auberginen i 1 ½ cm–tjocka skivor. Lägg på ett fat. Strö 2 tsk salt runt om och låt stå 20–30 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
-
Knäck äggen i en djup tallrik och vispa lätt med en gaffel. Sikta ner senapspulvret.
-
Grovriv halloumin. Blanda med timjan och vallmofrön i en annan djup tallrik. Häll mandelmjölet i en tredje djup tallrik.
-
Vänd aubergineskivorna först i mandelmjöl, sedan i äggvispet och sist i halloumin.
-
Stek auberginen gyllene på bägge sidor. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills auberginen är lagom mjuk inuti.
-
Krämig spenat: Sjud grädde och TABASCO® Buffalo i en kastrull ca 5 minuter. Red med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten för en krämigare konsistens. Tillsätt spenaten. Värm under omrörning tills spenaten blivit mjuk. Smaka av med salt.
-
Tomatsallad: Skär tomaterna i mindre bitar och lägg på ett fat tillsammans med rucola, oliver och solroskärnor. Ringla över ponzusås. Strö över lite flingsalt.
-
Servera auberginebiffarna med den krämiga spenaten och tomatsalladen.