Recept

Avokadoröra med ponzu på friterat rispapper

Ca 15 min
4

Ibland uppstår smakkombinationer man önskar att man känt till tidigare. Som den mellan avokado och ponzu – enkelt förklarat naturligt bryggd japansk sojasås med en skvätt citron. Addera valfri ört och grovhackade cashewnötter. Sluka med friterade rispapper!

Ingredienser

  • 2 mogna avokado
  • ½ dl rostade cashewnötter
  • 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • ½ dl finstrimlad basilika
  • salt
  • Friterat rispapper
  • 4 stora rispapper
  • ½ liter frityr- eller rapsolja

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Lägg i en skål och mosa grovt med en gaffel.

  2. Grovhacka nötterna. Blanda med avokado, ponzusås och basilika. Smaka av med salt.

  3. Friterat rispapper: Klipp rispapprena i 6 bitar vardera. Hetta upp oljan till 180 grader i en mindre kastrull. Fritera några rispappersbitar i taget ca 30 sekunder. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

  4. Vid servering: Fördela avokadoröran på rispapprena. Servera genast.


    Tips!
    Rispapprena går att fritera dagen innan. Förvara torrt och luftigt fram till servering.

Avokado på andra sätt i maten