Recept
Avokadoröra med ponzu på friterat rispapper
Ibland uppstår smakkombinationer man önskar att man känt till tidigare. Som den mellan avokado och ponzu – enkelt förklarat naturligt bryggd japansk sojasås med en skvätt citron. Addera valfri ört och grovhackade cashewnötter. Sluka med friterade rispapper!
Ingredienser
- 2 mogna avokado
- ½ dl rostade cashewnötter
- 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
- ½ dl finstrimlad basilika
- salt
- Friterat rispapper
- 4 stora rispapper
- ½ liter frityr- eller rapsolja
Gör så här
-
Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Lägg i en skål och mosa grovt med en gaffel.
-
Grovhacka nötterna. Blanda med avokado, ponzusås och basilika. Smaka av med salt.
-
Friterat rispapper: Klipp rispapprena i 6 bitar vardera. Hetta upp oljan till 180 grader i en mindre kastrull. Fritera några rispappersbitar i taget ca 30 sekunder. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
-
Vid servering: Fördela avokadoröran på rispapprena. Servera genast.
Tips!
Rispapprena går att fritera dagen innan. Förvara torrt och luftigt fram till servering.