Recept
Baguette med BBQ-lax och ranchdressing
En solig paus i skidbacken, heldag i skogen, picknick i det gröna eller en dag på stranden. Det gäller att ta vara på varenda stund till utenjutning. Allt är möjligt med mat som enkelt kan följa med på färden – som den här grymma baguetten fylld med BBQ-bakad lax, rökig ranchdressing och krispiga grönsaker. Sa vi ranchdressing, förresten? Snåla inte med den!
Ingredienser
- 3–4 surdegsbaguetter
- 1 kg benfri laxfilé med skinn
- 1 msk TABASCO® Chipotle
- 2 tsk citronpeppar
- 1 knippe rädisor
- 2 morötter
- 1 gurka
- 1 påse blandad sallad (ca 65 g)
- salt och nymalen svartpeppar
- Ranchdressing
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl persilja
- 2 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 1 tsk worcestershiresås
- 1 tsk TABASCO® Chipotle pepparsås
- 1 tsk torkad oregano
Gör så här
-
Sätt ugnen på 150 grader.
-
Lägg laxen i en smord, ugnssäker form. Pensla den med TABASCO® Chipotle. Krydda med citronpeppar och salt. Sätt in i ugnen (eller lägg på grillen) tills innertemperaturen i den tjockaste delen är 52–56 grader, ca 15 minuter. Låt svalna.
-
Ranchdressing: Skala vitlöken. Lägg i en mixer tillsammans med övriga ingredienser och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
-
Skölj och skiva rädisorna tunt. Skala morötterna. Skär dem och gurkan i tunna strimlor.
-
Dela varje baguette i 3–4 bitar. Skär ett snitt i brödet och bred på rikligt med dressing. Lägg på sallad och lax. Avsluta med rädisor, morot och gurka.
Tips!
Snabbpickla morötterna och gurkan för en extra skön smakskjuts. Blanda 1 dl vatten och 1 ½ dl Kikkoman Sushi-risvinäger i en skål. Lägg ner grönsakerna och låt stå minst 1 timme.