

Recept
Bärig och frisk rosésangria
Varma dagar kräver kylda drycker! Här bjuder matkreatören @linneasskafferi på en kanna svalkande rosésangria.
Ingredienser
- 300 g jordgubbar
- 1 blodgrape
- 1 apelsin
- 2 skivor vattenmelon
- 250 g blåbär
- 4 plommon
- 4 nektariner
- 1/2 kruka citronmeliss
- 1 l rosévin (t ex Puy Chéri, Nr 2209,)
- 5 dl fruktsoda
Gör så här
-
Skär citrusfrukterna och jordgubbarna i skivor. Dela, kärna ur och skär melonen i mindre bitar.
-
Ställ in melon och blåbär tillsammans i frysen i ca 2 timmar.
-
När melonen och blåbären fryst tillräckligt, skiva plommon och nektariner i bitar. Lägg sedan all frukt i en stor karaff.
-
Lossa blanden på citronmelissen och addera i karaffen. Häll på rosévin och fruktsoda. Smaka av och tillsätt lite socker eller sockerlag om det känns för syrligt. Servera direkt.