Recept
BBQ-rub med senapssting
Till grillad kyckling, revbensspjäll, tofu, ugnrostad blomkål eller andra kålsorter – ja, säg vad den här kryddblandningen inte passar till! Se den som en allkrydda och prova dig fram till din favoritkombination. Perfekt när tiden är knapp och du ändå vill maxa smakerna.
Ingredienser
- ½ dl farinsocker
- 1 tsk Colman’s senapspulver
- 2 tsk rökt paprikapulver
- ½ tsk chilipulver
- 1 tsk lök- eller vitlökspulver
- 1 tsk Maldon® havssalt
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här
-
Blanda ihop farinsocker, kryddor, lök- eller vitlökspulver, havssalt och peppar. Lägg i en burk med lock. Förvara torrt.
-
Vid användning: Gnid i BBQ-ruben i det du vill smaksätta, exempelvis kyckling, fläskkött, blomkål eller tofu. Grilla eller tillaga i ugnen tills ytan har fått fin färg och råvaran är klar.
Tips!
Vill du kan du blanda BBQ-ruben med en skvätt olja för en krämigare konsistens. För mer fräschör är det gott att addera finrivet skal av citron, lime eller apelsin.