Recept
Beer Can Chicken med chipotle och corn ribs
Ta vara på hela kycklingen och grilla den just hel – ovanpå en ölburk! Smaksätt ölen med en chilirökig pepparsås och gnid in kycklingskinnet med en smakrik senapsrub. Passa på att krydda ”corn ribs” med samma blandning. Grilla allt och bjud gärna med bakad potatis.
Ingredienser
- 1 hel kyckling (ca 1,5 kg)
- 2 majskolvar
- 1 burk ljus lageröl (50 cl)
- 2 msk TABASCO® Chipotle pepparsås
- olja till pensling
- Senapsrub
- 2 msk Colman’s senapspulver
- 1 msk rökt paprikapulver
- 2 msk farinsocker
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk flingsalt
Gör så här
-
Blanda ihop ingredienserna till senapsrubben.
-
Gnid in kycklingen med tre fjärdedelar av rubben.
-
Klyv majskolvarna i 4 delar på längden med en vass kniv. Pensla med olja och gnid in resterande rub.
-
Tvätta av ölburken och öppna ovansidan med en konservöppnare. Häll ut en skvätt öl och tillsätt TABASCO® Chipotle pepparsås.
-
Trä kycklingen på ölburken (med ölet kvar i den) och sätt mitt på grillen. Grilla på indirekt värme tills innertemperaturen är 82 grader intill benet, det tar 45–60 minuter.
-
Lägg på majsen när ca 30 minuter av kycklingens tillagningstid återstår. Grilla den på alla sidor tills de fått fin färg.
-
Servera kycklingen med corn ribs och gärna bakad potatis med en klick saltat smör.
Tips!
Halvera lime eller citron och lägg med köttsidan ned på grillen tills den har fått färg. Pressa över kyckling och corn ribs vid servering. En chipotlemajonnäs är inte heller fel till!