Recept

Betor med wasabi- och jalapeñokräm

Ca 20 min
4

Variera den klassiska rödbetssalladen med råstrimlade betor av olika sorter (röd-, gul- och polkabetor) blandade med en vackert ljusgrön kräm med hett sting, men på lite olika sätt, från wasabi och den gröna chilisorten jalapeño. Gott som tillbehör till charkbrickan!

Ingredienser

  • ca 300 g betor (gärna olika sorter)
  • 1 påse mâchesallad (ca 65 g)
  • flingsalt
  • Wasabi- och jalapeñokräm
  • ½ dl smetana eller crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk wasabipasta på tub
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Skala och skär betorna i tändstickstjocka strimlor.

  2. Rör ihop ingredienserna till wasabi- och jalapeñokrämen.

  3. Blanda betor och mâchesallad med krämen. Strö över lite flingsalt.

  4. Servera gärna med valfria charkuterier, exempelvis bresaola.


    Tips!
    Wasabi- och jalapeñokrämen är utsökt som fyllning i tunnbrödssnittar med kallrökt lax och avokado. Krämen passar också utmärkt som dressing till en räksallad.

Laga något mer med smak av jalapeño

Genom att prenumerera, godkänner jag SMAKAs användarvillkor samt personuppgiftspolicy.