Recept
Betor med wasabi- och jalapeñokräm
Ca 20 min
4
Variera den klassiska rödbetssalladen med råstrimlade betor av olika sorter (röd-, gul- och polkabetor) blandade med en vackert ljusgrön kräm med hett sting, men på lite olika sätt, från wasabi och den gröna chilisorten jalapeño. Gott som tillbehör till charkbrickan!
Ingredienser
- ca 300 g betor (gärna olika sorter)
- 1 påse mâchesallad (ca 65 g)
- flingsalt
- Wasabi- och jalapeñokräm
- ½ dl smetana eller crème fraiche
- ½ dl majonnäs
- 1 tsk wasabipasta på tub
- 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
Gör så här
-
Skala och skär betorna i tändstickstjocka strimlor.
-
Rör ihop ingredienserna till wasabi- och jalapeñokrämen.
-
Blanda betor och mâchesallad med krämen. Strö över lite flingsalt.
-
Servera gärna med valfria charkuterier, exempelvis bresaola.
Tips!
Wasabi- och jalapeñokrämen är utsökt som fyllning i tunnbrödssnittar med kallrökt lax och avokado. Krämen passar också utmärkt som dressing till en räksallad.