Recept
Blomkålschips med ponzudipp
Ca 30 min
4
Grönkålschips har du säkert ätit, men hur är det med chips på blomkål? Eller ska vi säga ostchips med blomkål, för det går åt en ansenlig mängd parmesan i det här receptet. Men det är också det som gör chipsen så goda till en krämig dipp med japansk ponzusås.
Ingredienser
- 150 g blomkål
- 5 dl finriven parmesan
- 1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
- 2 msk sesamfrön (gärna svarta)
- Ponzudipp
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 msk sesamfrön (gärna svarta)
- 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
- 1 msk hackad koriander
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Riv blomkålen grovt på ett rivjärn eller grovmixa i en matberedare.
-
Blanda ihop blomkålsris, parmesan, panko och sesamfrön i en bunke. Fördela i ett tunt lager på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna.
-
Rör ihop ingredienserna till ponzudippen i en skål.
-
Vid servering: Bryt eller klipp blomkålsarket i chipsstora bitar. Servera med dippsåsen.
Tips!
Undrar du vad ponzu är? Det är du inte ensam om! Lär dig mer här.