Recept
Blomkålschips med ponzudipp
Grönkålschips har du säkert ätit, men hur är det med chips på blomkål? Eller ska vi säga ostchips med blomkål, för det går åt en ansenlig mängd parmesan i det här receptet. Men det är också det som gör chipsen så goda till en krämig dipp med japansk ponzusås.
Ingredienser
- 150 g blomkål
- 5 dl finriven parmesan
- 1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
- 2 msk sesamfrön (gärna svarta)
- Ponzudipp
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 msk sesamfrön (gärna svarta)
- 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
- 1 msk hackad koriander
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Riv blomkålen grovt på ett rivjärn eller grovmixa i en matberedare.
-
Blanda ihop blomkålsris, parmesan, panko och sesamfrön i en bunke. Fördela i ett tunt lager på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna.
-
Rör ihop ingredienserna till ponzudippen i en skål.
-
Vid servering: Bryt eller klipp blomkålsarket i chipsstora bitar. Servera med dippsåsen.
Tips!
Undrar du vad ponzu är? Det är du inte ensam om! Lär dig mer här.