Recept
Blomkålsfritters i salladsblad med salsa
Festlig plockmat med mycket grönt? Inga problem – satsa på fritters med blomkål, curry och sriracha och mozzarella! I smeten gömmer sig proteinrikt kikärtsmjöl, vilket håller dem frasiga längre jämfört ströbröd eller vanligt mjöl. Bjud i salladsblad med en fruktig salsa.
Ingredienser
- 200 g blomkål eller blomkålsris
- 4 ägg
- 2 dl kikärtsmjöl
- 2 tsk curry
- 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- 2 tsk Kikkoman Original sojasås
- 2 dl grovriven mozzarella
- 2 gemsallad
- neutral rapsolja till stekning
- alfalfagroddar till garnering
- flingsalt
- Salsa
- ½ gurka
- 1 mogen avokado
- 125 g fintärnad mango
- färskpressad juice av 1 lime
- 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås
- ½ dl olivolja
Gör så här
-
Ansa och grovriv blomkålen om den är hel.
-
Vispa ihop ägg, kikärtsmjöl, curry, TABASCO® Sriracha pepparsås och soja i en bunke. Tillsätt den rivna blomkålen/blomkålsriset och mozzarellan. Blanda till en jämn smet.
-
Stek fritters i omgångar i rikligt med olja i en stekpanna, tills de är gyllene, krispiga och genomstekta, ca 3 minuter per sida. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Lägg eventuellt i en ugnssäker form och varmhåll i ugnen på 100 grader.
-
Salsa: Skär gurkan i små tärningar. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i lika små tärningar som gurkan. Blanda gurka, avokado och mango med limejuice, TABASCO® Grön pepparsås, olivolja och 1 tsk flingsalt.
-
Skölj salladen och bryt loss bladen.
-
Lägg upp blomkålsfritters i salladsbladen tillsammans med lite salsa. Garnera med alfalfagroddar. Servera gärna med några extra stänk TABASCO® Sriracha pepparsås.
Visste du att…
TABASCO® Grön pepparsås är den näst mildaste av de sju sorters TABASCO® som finns inom svensk dagligvaruhandel. TABASCO® Sriracha pepparsås ligger ett par snäpp under det röda originalet i hetta. Men det pepparsåserna framför allt gör är att lyfta och förstärka smaken på andra råvaror. De tar fram det bästa i maten, helt enkelt!