

Recept
Brynt smörbrownie med flingsalt
Mat- och dryckesprofilen Frida Lund bakar sin saltstänkta chokladkaka så ofta att hon har gett den smeknamnet BSB – brynt smörbrownie. Receptet är beräknat för att du ska kunna äta minst tre stora skedar av smeten innan den gräddas (för det kommer du att vilja göra!).
Ingredienser
- 200 g smör
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 dl kakaopulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 stor nypa flingsalt
- färska bär till servering (t ex hallon och jordgubbar)
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Bryn smöret i en kastrull tills det börjar skumma och dofta nötigt. Ta från värmen och låt svalna något.
-
Klä en avlång form, ca 20x30 cm, eller en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
-
Blanda ägg, socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och lite flingsalt i en bunke. Rör ner smöret.
-
Häll smeten i formen. Ställ in i mitten av ugnen i 23–27 minuter. Låt svalna något.
-
Strö lite extra flingsalt över kakan vid servering. Servera med färska bär.