Recept
Burratasallad med dijonvinägrett
Med en god vinägrett behöver du inte så mycket mer än ett gäng krispiga salladsblad. Men varför nöja sig, när du kan addera röd grape, fänkål, mynta och burrata (en krämig variant av mozzarella fylld med mozzarellastrimlor och grädde)? Bästa smakkombinationen!
Ingredienser
- 1 gemsallad
- 1 röd grapefrukt
- ½ fänkål
- 1 kruka mynta
- 1 burrata eller buffelmozzarella
- salt, flingsalt och nymalen svartpeppar
- en god olivolja att ringla över
- Dijonvinägrett
- ½ msk Grey Poupon dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk flytande honung
- 3 msk neutral rapsolja
Gör så här
-
Skär bort roten på salladen. Plocka bladen. Skölj dem och låt rinna av på hushållspapper eller en ren kökshandduk.
-
Skala grapefrukten med en kniv och skär ut hinnfria filéer, se till att få med så lite som möjligt av det vita.
-
Ansa och hyvla fänkålen, gärna med hjälp av en mandolin.
-
Dijonvinägrett: Vispa samman dijonsenap, vinäger och honung i en skål. Tillsätt oljan under vispning. Smaka av med salt och peppar.
-
Lägg upp salladsbladen på ett fat. Fördela grapefruktfiléer, fänkål och myntablad ovanpå.
-
Öppna upp burratan eller buffelmozzarellan och lägg mitt på salladen. Ringla över vinägretten. Krydda med flingsalt och peppar. Avsluta med att droppa över lite olivolja.
Tips!
Till sitt yttre ser osten burrata ut som en vanlig mozzarella. Inuti gömmer sig en krämig blandning av mozzarellastrimlor och grädde som förklarar varför den är så omtyckt. Men den är inte alltid lätt att få tag på – därför är det så fiffigt att buffelmozzarella funkar lika bra.