Recept
Cacio e pepe
Från ingenstans var denna romerska vardagspasta plötsligt överallt. Kort och gott betyder Cacio e pepe ”ost och peppar” – snabblagat och uppskattat av både barn och vuxna. Gör som vi och addera en jalapeñodoftande pepparsås, finrivet citronskal och lite flingsalt.
Ingredienser
- 350 g spaghetti
- 1 msk hel svartpeppar
- 30 g smör
- 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
- 3 dl finriven pecorino eller parmesan
- finrivet skal av 1 citron
- flingsalt till servering
Gör så här
-
Koka pastan ca 2 minuter kortare än enligt anvisning på förpackningen.
-
Mortla under tiden svartpeppar alternativt mal den grov i en pepparkvarn.
-
Stek svartpepparn i smöret i en stor stekpanna. Tillsätt TABASCO® Grön pepparsås, 2 dl av pastavattnet och 2 dl av osten. Ta från värmen och rör till en krämig sås.
-
Häll av pastan, men spara lite av pastavattnet för säkerhets skull.
-
Lägg den avrunna pastan i stekpannan och blanda ihop med såsen. Späd eventuellt med mer pastavatten. Strö över citronskal och lite flingsalt. Servera med resten av osten.
Tips!
Stänk gärna över några extra droppar TABASCO® Grön pepparsås och prova gärna någon av de andra sex sorterna som finns tillgängliga inom svensk dagligvaruhandel.