Recept

Caesarsallad med halloumiost och jordgubbar

Ca 30 min
4

Utesäsongen är äntligen här och vad passar då bättre än en fräsch sallad. Här bjuder matkreatören @Maggiesskafferi på en enkel variant med halloumi och jordgubbar som passar extra bra till Sveriges mest sålda rosévin i frisk och örtig stil.

Ingredienser

  • 1 stor romansallad
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk creme fraîche
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 msk citronzest
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk hachad kapris
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 skivor surdegsbröd
  • 200 g halloumiost
  • 1 pkt färska jordgubbar till garnering
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Olja till stekning

Gör så här

  1. Lossa salladsbladen och skölj noga. Torka av salladen och strimla sedan i grova bitar. 

  2. Blanda ihop majonnäs, crème fraîche, dijonsenap och citronzest i en salladsskål. Pressa ned vitlöken. Tillsätt hackad kapris och riven ost.

  3. Blanda försiktigt ned salladen i skålen tillsammans med dressingen. 

  4. Skär brödskivorna i tärningar och stek dem knapriga i olja.

  5. Skär halloumiosten i tärningar och stek dem i olja tills de är gyllenbruna.

  6. Servera salladsmixen på tallrikar och toppa med surdegskrutonger, halloumiost och skivad parmesan. Garnera gärna med färska jordgubbar. 
    Avsluta med en nypa flingsalt och några extra drag på pepparkvarnen.



Matcha med dryck

Puy Chéri Syrah Rosé

Läs mer
Passar att dricka till

Fler sallader att laga och bjuda på