Recept
Caesarsallad med halloumiost och jordgubbar
Utesäsongen är äntligen här och vad passar då bättre än en fräsch sallad. Här bjuder matkreatören @Maggiesskafferi på en enkel variant med halloumi och jordgubbar som passar extra bra till Sveriges mest sålda rosévin i frisk och örtig stil.
Ingredienser
- 1 stor romansallad
- 1,5 dl majonnäs
- 2 msk creme fraîche
- 2 msk Dijonsenap
- 2 msk citronzest
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk hachad kapris
- 2 dl riven parmesanost
- 3 skivor surdegsbröd
- 200 g halloumiost
- 1 pkt färska jordgubbar till garnering
- Salt och nymalen svartpeppar
- Olja till stekning
Gör så här
-
Lossa salladsbladen och skölj noga. Torka av salladen och strimla sedan i grova bitar.
-
Blanda ihop majonnäs, crème fraîche, dijonsenap och citronzest i en salladsskål. Pressa ned vitlöken. Tillsätt hackad kapris och riven ost.
-
Blanda försiktigt ned salladen i skålen tillsammans med dressingen.
-
Skär brödskivorna i tärningar och stek dem knapriga i olja.
-
Skär halloumiosten i tärningar och stek dem i olja tills de är gyllenbruna.
-
Servera salladsmixen på tallrikar och toppa med surdegskrutonger, halloumiost och skivad parmesan. Garnera gärna med färska jordgubbar.
Avsluta med en nypa flingsalt och några extra drag på pepparkvarnen.