Recept
Chévre chaud med sötpotatis
Chèvre chaud betyder varm getost på franska. Och vem vill inte ha det på en skiva rostat surdegsbröd? I stället för den klassiska följeslagaren rödbetor matchar vi vår chèvre chaud med sötpotatis. Addera krispigt päron, pepprig rucola och en sötsyrlig senapsdressing för en extra lyxig varm macka – värdig som middag alla kvällar i veckan!
Ingredienser
- 200 g sötpotatis
- 4 skivor surdegsbröd
- 4 skivor chèvre (à ca 50 g)
- 1 päron (t ex conference)
- 1 näve rucola
- olivolja
- salt, flingsalt och nymalen svartpeppar
- Senapsdressing
- 1 ½ msk Grey Poupon Old Style dijonsenap
- 1 ½ msk honung
- 1 ½ tsk rödvinsvinäger
- ¾ dl olivolja
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Skala och skär sötpotatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med flingsalt. Rosta i mitten av ugnen tills sötpotatisen har mjuknat och fått fin färg, 15–20 minuter.
-
Höj ugnen till 225 grader.
-
Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja. Lägg på den rostade sötpotatisen och toppa med chèvren. Gratinera i mitten av ugnen 4–5 minuter.
-
Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
-
Dela, kärna ur och skär päronet i skivor.
-
Toppa de varma mackorna med päron och rucola. Ringla över senapsdressingen.