Recept
Chokladmaränger med russin och hasselnötter
Stora, härliga maränger som är spröda och samtidigt lite sega i mitten. Servera gärna marängerna som de är eller tillsammans med vispad grädde och bär. Eller varför inte göra en marängswiss?
Ingredienser
- Maränger
- 4 äggvitor
- 6 dl florsocker
- 2 dl Sun Maid russin
- Fyllning
- 3/4 dl hasselnötter, hackade
- 50 g mörk choklad
Gör så här
-
Värm ugnen till 100 grader.
-
Vispa äggvitorna till skum. Sikta ner florsockret i äggen pö om pö och fortsätt att vispa tills smeten blir fast och glansig, ca 10-12 minuter. Blanda ner russin.
-
Klicka ut en tredjedel av marängsmeten på bakplåtspapper, ca 12 klickar.
-
Vänd i hälften av nötterna i den andra tredjedelen smet och klicka ut på plåten, toppa med resten av de hackade nötterna.
-
Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vänd försiktigt ner chokladen i i marängsmeten som är kvar, den ska inte vara helt blandad. Klicka ut smeten på plåten.
-
Grädda i ca 1 timme tills marängerna känns lätta och torra.