Recept

Chokladmaränger med russin och hasselnötter

90 min
8

Stora, härliga maränger som är spröda och samtidigt lite sega i mitten. Servera gärna marängerna som de är eller tillsammans med vispad grädde och bär. Eller varför inte göra en marängswiss?

Ingredienser

  • Maränger
  • 4 äggvitor
  • 6 dl florsocker
  • 2 dl Sun Maid russin
  • Fyllning
  • 3/4 dl hasselnötter, hackade
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 100 grader.

  2. Vispa äggvitorna till skum. Sikta ner florsockret i äggen pö om pö och fortsätt att vispa tills smeten blir fast och glansig, ca 10-12 minuter. Blanda ner russin.

  3. Klicka ut en tredjedel av marängsmeten på bakplåtspapper, ca 12 klickar.

  4. Vänd i hälften av nötterna i den andra tredjedelen smet och klicka ut på plåten, toppa med resten av de hackade nötterna.

  5. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vänd försiktigt ner chokladen i i marängsmeten som är kvar, den ska inte vara helt blandad. Klicka ut smeten på plåten.

  6. Grädda i ca 1 timme tills marängerna känns lätta och torra.

Till nästa gång du vill baka något