Recept

Chorizostekt potatis med manchego

Ca 40 min
15

När vi säger patatas con chorizo menar vi inte den soppliknande rätt du får upp om du googlar. Men tanken är lite densamma – att låta den kryddiga korven ge smak åt potatisen i en lättlagad tapasrätt. Toppa med riven manchego och satsa på en röd Rioja i traditionell stil i glaset, eller något annat rött vin gjort på den spanska kungadruvan tempranillo!

Ingredienser

  • 500 g småpotatisar
  • 125 g rå chorizo
  • 2 salladslökar
  • 40 g manchego
  • olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och låt ånga av.

  2. Ta ut innanmätet ur korven och hacka det. Finstrimla salladslöken.

  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna till medelhög temperatur. Lägg ner chorizosmulet och stek ett par minuter. Tillsätt potatisen och fortsätt steka 3–4 minuter. Salta potatisen mer om det behövs.

  4. Lägg upp potatis och chorizosmul på ett fat. Strö över salladslöken. Krydda med peppar och avsluta med att riva över manchego.


    Tips!
    Receptet räcker till cirka 15 portioner som snacks/tilltugg eller till 8 portioner om potatisen är en del av en matigare tapasbuffé, gärna tillsammans med pintxos med krämig svamp och sherryinkokt lök och en sallad med getostkräm och rosmarinbakade fikon.

Matcha med dryck

Hållbart val! Candidato Ecologico (box)

Läs mer
Passar att dricka till

Tips på ännu fler smårätter att laga