Recept
Citronkladdkaka med grädde och färska bär
Påsk- eller midsommarfika? Baka en härligt kladdig och sötsyrlig citronkladdkaka. Otroligt gott att servera med en klick lättvispad grädde och ditt val av färska bär. Med färdig lemon curd på burk får du till den rätta citronsmaken och också konsistensen på kladdkakan.
Ingredienser
- 120 g smör
- ¾ dl Robertson’s Lemon Curd
- 2 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- flingsalt
- Till servering
- lättvispad grädde
- färska bär
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner lemon curd.
-
Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och ½ tsk flingsalt i en annan bunke. Tillsätt den smälta lemon curd-blandningen i äggsmeten. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda till en slät smet.
-
Häll smeten i en smord och mjölad springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt in i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kallna.
-
Servera citronkladdkakan med lättvispad grädde och färska bär.
Tips!
Grädda gärna citronkladdkakan i en mindre springform, ca 18 cm i diameter, så får den en högre höjd. Tänk bara på att kakan behöver gräddas lite längre i så fall.