Recept

Coleslaw på tre olika sätt

Ca 15 min
8

Krämig coleslaw är givet till grillat och amerikansk barbecue. Det här grundreceptet på coleslaw är gott som det är, men går även att smaksätta vidare. Till exempel med japansk sojasås, sesamolja, wasabi och lime. Eller majs, sriracha och koriander.

Ingredienser

  • 500 g vitkål
  • 1 morot
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Smaksättning 1
  • 1 msk Kikkoman Original sojasås
  • 2 tsk rostad sesamolja
  • 1 tsk wasabipaste
  • 1 msk sesamfrön (gärna svarta)
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • Smaksättning 2
  • 1 dl majskorn
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 2 msk TABASCO® Sriracha
  • 1 kruka hackad koriander

Gör så här

  1. Strimla vitkålen fint. Skala och grovriv moroten.

  2. Lägg vitkål och morot i en bunke. Blanda med crème fraiche, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera coleslawen som den är eller smaksätt vidare enligt något av förslagen.

Andra goda tillbehör till grillat