Recept
Dijondipp med soja och sesam
Under 10 min
4
När Frankrike och Japan möts i en dippsås är det här resultatet. Dijonsenapen hjälper till att emulgera såsen och gör den mer viskös samtidig som den också lyfter övriga smaker. Inte minst bidrar den med kittlande hetta ”som går upp i näsan”, precis som wasabi.
Ingredienser
- ½ dl Kikkoman Original sojasås
- 1 msk Kikkoman Sushi-risvinäger
- 2 msk olivolja
- ½ msk Kikkoman Rostad Sesamolja
- 1 msk Grey Poupon dijonsenap
- ½ msk rostade sesamfrön
Gör så här
-
Vispa ihop alla ingredienser i en skål till en jämn dippsås (eller häll allt i en mindre flaska eller burk med lock och skaka).
-
Servera gärna dippsåsen ”sashimi style” till skivad salmalax.
Tips!
Dippsåsen passar också att servera till stekt lax eller kyckling, gärna tillsammans med en sallad på avokado, blodgrape, fänkål, lime och koriander.