![](/contentassets/d5a7234fcafe43728b5e1e8b13a2221c/arvid_coleman_dipp_8602fi8-1x1.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
![](/contentassets/69748fcc9a8f4452a9de79e0e89c26d4/arvid_tipsbildsr9a0938fi8-21x9.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
Recept
Dijonvinägrett
Visste du att en klick dijonsenap är skillnaden mellan en okej vinägrett och en riktigt god vinägrett? Välj en dijonsenap som görs på vitt vin i stället för vinäger för en mer finstämd syrlighet. Senapen lyfter också fram och förhöjer andra smaker i maten – prova får du se!
Ingredienser
- ½ msk Grey Poupon dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- ½ tsk flytande honung
- 3 msk neutral rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Vispa ihop dijonsenap, vinäger och honung i en skål.
-
Tillsätt oljan under vispning. Smaka av med salt och peppar.
-
Häll dijonvinägretten över valfri grönsallad, blanda med kokt eller rostad potatis till en vinägrettbaserad potatissallad eller använd till denna burratasallad med röd grape, fänkål och mynta.
Tips!
I stället för att vispa ihop vinägretten går det bra att skaka den i en glasburk med stadigt fastskruvat lock. Perfekt att ta med på picknick eller ha förbered i kylen och hälla på salladen direkt från burken (bara skaka upp den först igen strax innan servering). Mer smak? Förstärk vinägretten med grovhackad kapris, färska örter och/eller valfri TABASCO® pepparsås.