Recept
Dijonvinägrett
Visste du att en klick dijonsenap är skillnaden mellan en okej vinägrett och en riktigt god vinägrett? Välj en dijonsenap som görs på vitt vin i stället för vinäger för en mer finstämd syrlighet. Senapen lyfter också fram och förhöjer andra smaker i maten – prova får du se!
Ingredienser
- ½ msk Grey Poupon dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- ½ tsk flytande honung
- 3 msk neutral rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Vispa ihop dijonsenap, vinäger och honung i en skål.
-
Tillsätt oljan under vispning. Smaka av med salt och peppar.
-
Häll dijonvinägretten över valfri grönsallad, blanda med kokt eller rostad potatis till en vinägrettbaserad potatissallad eller använd till denna burratasallad med röd grape, fänkål och mynta.
Tips!
I stället för att vispa ihop vinägretten går det bra att skaka den i en glasburk med stadigt fastskruvat lock. Perfekt att ta med på picknick eller ha förbered i kylen och hälla på salladen direkt från burken (bara skaka upp den först igen strax innan servering). Mer smak? Förstärk vinägretten med grovhackad kapris, färska örter och/eller valfri TABASCO® pepparsås.