Recept

Dijonvinägrett

Under 10 min
4

Visste du att en klick dijonsenap är skillnaden mellan en okej vinägrett och en riktigt god vinägrett? Välj en dijonsenap som görs på vitt vin i stället för vinäger för en mer finstämd syrlighet. Senapen lyfter också fram och förhöjer andra smaker i maten – prova får du se!

Ingredienser

  • ½ msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk flytande honung
  • 3 msk neutral rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop dijonsenap, vinäger och honung i en skål.

  2. Tillsätt oljan under vispning. Smaka av med salt och peppar.

  3. Häll dijonvinägretten över valfri grönsallad, blanda med kokt eller rostad potatis till en vinägrettbaserad potatissallad eller använd till denna burratasallad med röd grape, fänkål och mynta.


    Tips!
    I stället för att vispa ihop vinägretten går det bra att skaka den i en glasburk med stadigt fastskruvat lock. Perfekt att ta med på picknick eller ha förbered i kylen och hälla på salladen direkt från burken (bara skaka upp den först igen strax innan servering). Mer smak? Förstärk vinägretten med grovhackad kapris, färska örter och/eller valfri TABASCO® pepparsås.

Andra goda tillbehör att testa