Recept

Enkel chokladtryffel

Över 60 min
16

Kaffe och choklad är en given smakkombination, vilket vi tar fasta på när vi matchar hemgjorda chokladtryfflar till en torr porter från ett anrikt brittiskt bryggeri. Den smakar just av kaffe och choklad där beskan i ölet mildras av sötman och krämigheten i chokladen. Kort och gott – ett givet kärleksmöte! Självklart tipsar vi också om godaste kaffe till.

Ingredienser

  • 120 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk kakaopulver

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.

  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt blandningen stå ca 30 sekunder, rör sedan ihop den till en slät tryffelsmet. Ställ i kylen att stelna ca 2 timmar.

  3. Blanda florsocker och kakaopulver i en djup tallrik.

  4. Forma smeten till 16 runda tryfflar. Rulla i florsocker- och kakaoblandningen.


    Tips!
    Servera chokladtryfflarna som ett av flera hemgjorda tilltugg/snacks till en ölprovning hemma, där vi även ger förslag på färdiga snacks, för den som föredrar det. Smaksätt gärna tryffelsmeten med några stänk TABASCO® Original pepparsås och strö över lite flingsalt.

Var det någon som sa choklad?