Recept
Enkel rostad majssoppa med loaded nachos
Genidraget att först rosta majsen till den här lättlagade soppan går visserligen att hoppa över, men gör helst inte det. Smaken blir betydligt djupare och mer balanserad. Ta sedan tillfället i akt och bli kvitt fredagens tacorester. Bara upp med allt på en plåt och gratinera!
Ingredienser
- 400 g majskorn
- 2 vitlöksklyftor
- 150 g mjölig potatis
- 1 liter grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
- 2 dl mjölk (3%)
- 1 tsk finriven färsk ingefära
- finrivet skal från 1 lime
- 1–2 msk färskpressad limejuice
- TABASCO® Habanero pepparsås
- olivolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Tina majsen om den är fryst eller häll av och låt rinna av om den är konserverad.
-
Skala och skiva vitlöken. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
-
Sprid ut majs, vitlök och potatis på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olivolja. Sätt in i mitten av ugnen och rosta ca 20 minuter. Rör om då och då.
-
Lägg de rostade grönsakerna i en stor kastrull. Tillsätt buljong och mjölk. Koka upp och låt sjuda under lock 5–10 minuter.
-
Mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt ingefära och limeskal. Smaka av med limejuice, TABASCO® Habanero pepparsås, salt och peppar.
-
Häll upp majssoppan i skålar. Ringla gärna över lite crème fraiche, extra TABASCO® Habanero pepparsås och garnera eventuellt med hackad persilja eller koriander.
Tips!
Servera majssoppan med en plåt nachos som du toppar med salsa, crème fraiche och riven ost. Gratinera i ugnen på 225 grader ca 5 minuter. Strö över hackad persilja eller koriander.