Recept

Enkel salted caramel-glass med japansk soja

Över 60 min
8

Sojaglass för oss är nog inte den gemene man tänker på, utan den snabbgjorda glassen på dulce de leche, vispad grädde och japansk soja. Jo, du hörde rätt – soja! Föreställ dig en glass liknande salted caramel, men med djupare smak tack vare sojans unika egenskaper.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk dulce de leche (ca 400 g)
  • 2 msk Kikkoman Less Salt sojasås
  • ½ dl finhackade hasselnötter (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Vispa grädden fast i en bunke.

  2. Blanda dulce de lecheo och soja i en annan bunke. Vänd ner grädden.

  3. Häll smeten i en avlång brödform, ca 1 ½ liter. Ställ in i frysen 3–4 timmar.

  4. Vid servering: Ta fram glassen ca 20 minuter före servering. Skopa upp i skål eller glasstrut. Servera gärna med finhackade hasselnötter.


    Visste du att…
    Till just söta saker och desserter passar Kikkoman Less Salt sojasås extra bra. Den innehåller 30 procent mindre salt, men har goda smak och komplexitet som det röda originalet.

Fler sötsaker med en skvätt japansk soja