Recept

Enkel shoyu ramen med kyckling och ägg

Ca 20 min
4

Det kan vara svårt att få till en djupt mustig ramenbuljong på kort tid, men det fixar den sojabaserade ramenbasen från Kikkoman utan problem! Bara blanda den med kokande vatten, lägg ner nudlar och toppa med morot, rättika, grönkål, kyckling och mjukkokta ägg.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 stor morot
  • 200 g rättika
  • 300 g valfria nudlar (gärna ramennudlar)
  • 250 g strimlad grönkål
  • 200 g skivad salladskyckling
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka koriander
  • Buljong
  • 11 dl vatten
  • 8 msk Kikkoman Ramen Soup Base

Gör så här

  1. Lägg försiktigt ner äggen i kokande vatten i en kastrull. Låt sjuda 6–7 minuter för lätt rinnig gula. Ta upp och kyl genast i iskallt vatten. Skala och halvera äggen.

  2. Skala morot och rättika. Skär i tunna strimlor eller riv på den grova sidan av ett rivjärn.

  3. Buljong: Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt ramenbasen.

  4. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner grönkålen när någon minut återstår. Häll av och låt ånga av.

  5. Fördela nudlar och grönkål i djupa skålar. Toppa med morot, rättika, ägghalvor och kyckling. Häll över den varma buljongen. Strö över sesamfrön. Garnera med koriander.


    Tips!
    Servera med TABASCO® Sriracha pepparsås och droppa gärna över lite rostad sesamolja.

För dig som hellre lagar pasta