Recept
Färskostkräm med soltorkad tomat och ponzu
Ca 10 min
4
Går det någonsin att tröttna på kombinationen tomat och basilika? Knappast, men däremot går den ju att variera. Som här, där soltorkade tomater och färsk basilika mixas med krämig färskost, solroskärnor och ponzu för en spännande asiatisk smakbrytning.
Ingredienser
- 200 g naturell cream cheese
- ½ dl soltorkade tomater i olja (ca 50 g)
- 1 msk rostade solroskärnor
- 1 ½ msk Kikkoman Ponzu Lemon
- ½ kruka plockad basilika
Gör så här
-
Lägg alla ingredienser i en mixerbunke eller matberedare. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera färskostkrämen som tillbehör till rostad potatis, grillat kött, på crostini som festligt tilltugg eller som spread på mackan.
Tips!
Toppa färskostkrämen med 1 finhackad soltorkad tomat, ½ msk rostade solroskärnor och några små basilikablad. Strö över lite flingsalt och avsluta med att ringla över en god olivolja.