Recept
Fish tacos med picklad rödkål och srirachamajonnäs
Servera dina fish tacos med exakt vad du vill, men ansträng dig för att få till den perfekta paneringen på själva fisken. Allra bäst blir den med det asiatiska ströbrödet panko. Den klassiska picklade rödlöken ersätter vi med rödkål och morot. Omväxling förnöjer!
Ingredienser
- 600 g torskfilé
- 1 dl vetemjöl
- 2 uppvispade ägg
- 3–4 dl Kikkoman Panko
- neutral olja till stekning
- salt, flingsalt och nymalen svartpeppar
- Picklad rödkål
- 200 g rödkål
- 1 stor morot
- 1 dl Kikkoman Sushi-risvinäger
- Srirachamajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- Övriga tillbehör
- 250 g tärnad mango
- 1 kruka koriander
- limeklyftor
- sesamfrön (gärna svarta)
Gör så här
-
Börja med den picklade rödkålen. Strimla kålen fint. Skala och grovriv eller finstrimla moroten. Lägg i en skål. Häll på sushi-risvinäger. Blanda och låt stå minst 20 minuter, men gärna längre än så.
-
Skär fisken i långsmala bitar. Torka dem torra med hushållspapper.
-
Krydda fiskbitarna runt om med salt och peppar. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Låt paneringen torka en liten stund.
-
Rör under tiden ihop ingredienserna till srirachamajonnäsen.
-
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek fisken tills den har blivit gyllene och frasig på båda sidor. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.
-
Servera fisken i tortillabröd med picklad rödkål och morot, srirachamajonnäs, mango, koriander, pressad lime och sesamfrön.
Tips!
Det är helt upp till dig vilka tillbehör du väljer till dina fish tacos. Testa en rostad majssalsa med sriracha, gör en guacamole med jalapeñosting, ponzumajonnäs med dill eller byt picklad rödkål och morot mot picklad fänkål med vanilj!