Recept
Friterad blomkål med sumac och hummus
Doppa rå blomkål i frityrsmet och fritera till det krispigaste snackset. Sedan är det bara att dippa din friterade blomkål i en len och tahinistinn hummus med soltorkade tomater. Se det som ett suveränt snacks i sig eller servera som en del av en större mezebuffé.
Ingredienser
- 1 litet blomkålshuvud
- frityrolja
- flingsalt
- Frityrsmet
- 2 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 ½ tsk majsstärkelse
- 1 msk sumac
- 2 dl ljus lageröl
- Till servering
- 1 förpackning Mezete Gourmet Hummus Sun Dried Tomatoes (à 215 g)
- limeklyftor
Gör så här
-
Frityrsmet: Blanda vetemjöl, bakpulver, majsstärkelse och sumac i en skål. Rör försiktigt ner öl och låt smeten svälla ca 15 minuter.
-
Hetta upp rikligt med olja i en stor kastrull eller värm en fritös till 180 grader.
-
Doppa blomkålen i frityrsmeten, se till att den täcker helt runt om. Lägg ner i oljan eller fritösen och fritera gyllene i några minuter.
-
Ta upp blomkålen med hålslev. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.
-
Vid servering: Lägg upp hummusen i en skål. Pressa lite limejuice över blomkålen och dippa i hummusen.
Tips!
Ringla lite olivolja på hummusen. Toppa med sumac och Maldon® havssalt. Blomkålen går bra att byta ut mot ASC-märkta vannameiräkor eller MSC-märkta kungsräkor.