Recept
Friterade kronärtskockshjärtan med cashewnötsparmesan
Sugen på något kompromisslöst smarrigt? Då tycker vi att du ska laga Gustav ”Jävligt Gott” Johanssons friterade kronärtskockshjärtan med vegansk citronmajonnäs och växtbaserad ”parmesan” gjord på cashewnötter, näringsjäst och en nypa flingsalt. Balansera allt det feta och syrliga med TABASCO® Original pepparsås och färskpressad citron. To die for!
Ingredienser
- 6 kronärtskockshjärtan i olja (gärna med stjälk)
- 1 dl vegansk majonnäs eller växtbaserad yoghurt
- 1 tsk färskpressad citronjuice
- flingsalt
- olivolja till fritering
- grovhackad kruspersilja till garnering
- Cashewnötsparmesan
- 1 dl naturella cashewnötter
- 2 msk näringsjäst
- 1/3 tsk flingsalt
- Övriga tillbehör
- TABASCO® Original pepparsås
- 4 skivor ljust surdegsbröd
- citronklyftor
Gör så här
-
Börja med cashewnötsparmesanen. Mixa cashewnötter, näringsjäst och flingsalt till ett fint pulver i en matberedare eller blender.
-
Blanda majonnäs eller yoghurt med citronjuicen.
-
Häll av och låt kronärtskockshjärtana rinna av. Halvera dem på längden. Fritera i olivolja 7–10 minuter på medelvärme tills de har fått fin färg och kanterna är knapriga.
-
Klicka ut citronmajonnäsen eller citronyoghurten på 4 assietter. Fördela de friterade kronärtskockshalvorna ovanpå. Stänk på TABASCO® Original pepparsås efter smak. Toppa rikligt med cashewnötsparmesan. Garnera med persilja.
-
Servera med bröd, citronklyftor och gärna lite mer flingsalt att strö över medan skockorna fortfarande är heta.
Tips!
Var inte rädd för att låta kronärtskockshjärtana få rejält med färg vid friteringen.