Recept

Frozen Cheesecake med persika

Över 60 min
12

Fryst cheesecake med frisk smak av persika. En perfekt dessert i påsk eftersom du kan göra den i förväg och frysa in. Ta fram cheesecaken en stund innan servering och garnera med godisägg!

Ingredienser

  • Botten
  • 1 ½ paket Oreos
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 400 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • Dekoration
  • 1 burk Del Monte Persikor á 420 g
  • 3/4 dl florsocker
  • Godisägg

Gör så här

  1. Botten: Mixa eller krossa kexen fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  2. Fyllning: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker med snittad, urskrapad vaniljstång i en bunke tills det blir ljust och pösigt.

  3. Blanda i färskosten.

  4. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.

  5. Häll smeten på Oreo-botten, täck med plastfilm och ställ i frysen i minst 4 timmar.

  6. Sila av juicen från persikorna och mixa slät sås. Rör ner sockret.

  7. Ta ut cheesecaken ca 10 minuter före servering.

  8. Dekorera: Bred över persikosåsen och dekorera med godisägg. 

Liknande recept