

Recept
Frozen Cheesecake med persika
Fryst cheesecake med frisk smak av persika. En perfekt dessert i påsk eftersom du kan göra den i förväg och frysa in. Ta fram cheesecaken en stund innan servering och garnera med godisägg!
Ingredienser
- Botten
- 1 ½ paket Oreos
- 75 g smör
- Fyllning
- 3 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 400 g färskost
- 2 dl vispgrädde
- Dekoration
- 1 burk Del Monte Persikor á 420 g
- 3/4 dl florsocker
- Godisägg
Gör så här
-
Botten: Mixa eller krossa kexen fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
-
Fyllning: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker med snittad, urskrapad vaniljstång i en bunke tills det blir ljust och pösigt.
-
Blanda i färskosten.
-
Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
-
Häll smeten på Oreo-botten, täck med plastfilm och ställ i frysen i minst 4 timmar.
-
Sila av juicen från persikorna och mixa slät sås. Rör ner sockret.
-
Ta ut cheesecaken ca 10 minuter före servering.
-
Dekorera: Bred över persikosåsen och dekorera med godisägg.