

Recept
Frozen rosé
Trender kommer, trender går – men den svalkande drinken frosé, eller frozen rosé, tycker vi gott kan få bestå. Kort och gott fryser du in rosévin i iskuber och mixar med sockerlag, färskpressad lime- eller citronjuice och gärna jordgubbar. Snacka om vuxenslush!
Ingredienser
- 1 flaska torrt rosévin ( 750 ml, t ex Puy Chéri Syrah Rosé, nr 2209)
- 250 g färska eller frysta, tinade jordgubbar
- 1 dl sockerlag
- 3 msk färskpressad lime- eller citronjuice
Gör så här
-
Frys rosévinet minst 6 timmar i en iskubsform eller istärningspåse.
-
Mixa jordgubbarna till en slät puré tillsammans med sockerlag och lime- eller citronjuice. Sila genom en finmaskig sil. Förvara i kylen.
-
Vid servering: Lägg rosévinskuberna i en blender eller matberedare. Tillsätt jordgubbsblandningen. Mixa till en ”slushig” konsistens. Fördela i glas. Servera genast.
Tips – så gör du sockerlag
Mät upp lika volymdelar strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och rör tills sockret har lösts upp. Låt svalna. Förvara i en väl rengjord flaska eller burk i kylen.