Recept

Glasspinnar med jordgubbar och kakor

Över 60 min
12

Du behöver ingen särskild form för att göra egen pinnglass. Inte när de blir till små söta fyrkanter – i dubbel bemärkelse. Extra smidigt blir det med färdig glass där du med fördel blandar två olika. Med smöriga kakor och frystorkade bär blir det extra festligt och gott!

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 paket Jules Destrooper Almond Thin
  • 1 förpackning Häagen-Dazs vanilj
  • 1 förpackning Häagen-Dazs Strawberry Cheesecake
  • 12 glasspinnar
  • frystorkade jordgubbar till garnering

Gör så här

  1. Smält smöret i en liten kastrull.

  2. Krossa kexen fint i en mortel eller mixer. Lägg i en bunke och blanda med smöret.

  3. Tryck ut kexsmulorna i en bakplåtsklädd form, ca 16 x 18 cm.

  4. Ta fram glassen i rumstemperatur ca 10 minuter så att den blir mjuk och bredbar.

  5. Fördela vaniljglassen i ett jämnt lager över kexbottnen. Bred därefter på den andra glassorten. Tryck ner glasspinnarna. Ställ in frysen ca 2 timmar.

  6. Skär glasskakan i 12 lika stora rutor. Garnera med smulade frystorkade jordgubbar.


    Tips!
    Glasspinnar kan göras flera dagar i förväg. Förvara dem i frysen i lämplig burk.

4 andra glassiga desserter