Recept
Glasspinnar med jordgubbar och kakor
Du behöver ingen särskild form för att göra egen pinnglass. Inte när de blir till små söta fyrkanter – i dubbel bemärkelse. Extra smidigt blir det med färdig glass där du med fördel blandar två olika. Med smöriga kakor och frystorkade bär blir det extra festligt och gott!
Ingredienser
- 50 g smör
- 1 paket Jules Destrooper Almond Thin
- 1 förpackning Häagen-Dazs vanilj
- 1 förpackning Häagen-Dazs Strawberry Cheesecake
- 12 glasspinnar
- frystorkade jordgubbar till garnering
Gör så här
-
Smält smöret i en liten kastrull.
-
Krossa kexen fint i en mortel eller mixer. Lägg i en bunke och blanda med smöret.
-
Tryck ut kexsmulorna i en bakplåtsklädd form, ca 16 x 18 cm.
-
Ta fram glassen i rumstemperatur ca 10 minuter så att den blir mjuk och bredbar.
-
Fördela vaniljglassen i ett jämnt lager över kexbottnen. Bred därefter på den andra glassorten. Tryck ner glasspinnarna. Ställ in frysen ca 2 timmar.
-
Skär glasskakan i 12 lika stora rutor. Garnera med smulade frystorkade jordgubbar.
Tips!
Glasspinnar kan göras flera dagar i förväg. Förvara dem i frysen i lämplig burk.