![](/contentassets/2b18f3abf23c4d30a6c05d7bc27a404d/0508_grilladkycklinglarfile-1x1.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
![](/contentassets/e496ff6863e04e7ebfdf1c639f6146ee/image-14209_lr-21x9.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
Recept
Glaze till grillad lax
Ca 30 min
4
Vissa drar sig för att grilla fisk. Ett sätt att komma igång är att satsa på laxkotletter som håller ihop bra tack vare benet i mitten. Rör ihop en enkel glaze med smak av umamirik pokesås, söt honung, vitlök och vinägerbitigt chilibett från TABASCO® Original pepparsås.
Ingredienser
- 4 laxkotletter
- salt
- Glaze
- 1 dl Kikkoman Poke
- ½ dl flytande honung
- 1 finriven vitlöksklyfta
- 1 tsk sesamfrön
- några stänk TABASCO® Original pepparsås
Gör så här
-
Börja med glazen. Rör ihop pokesås, honung, vitlök och sesamfrön. Smaka av med TABASCO® Original pepparsås.
-
Salta laxkotletterna lätt runt om. Pensla på hälften av glazen på båda sidor.
-
Grilla laxen tills den har fått fin färg och innertemperaturen närmast benet är 56 grader. Pensla ett par gånger med resterande glaze under grillningen.
-
Servera gärna med en matig sallad och en god salsa, exempelvis med mango och avokado.