Recept

Glaze till grillad lax

Ca 30 min
4

Vissa drar sig för att grilla fisk. Ett sätt att komma igång är att satsa på laxkotletter som håller ihop bra tack vare benet i mitten. Rör ihop en enkel glaze med smak av umamirik pokesås, söt honung, vitlök och vinägerbitigt chilibett från TABASCO® Original pepparsås.

Ingredienser

  • 4 laxkotletter
  • salt
  • Glaze
  • 1 dl Kikkoman Poke
  • ½ dl flytande honung
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 tsk sesamfrön
  • några stänk TABASCO® Original pepparsås

Gör så här

  1. Börja med glazen. Rör ihop pokesås, honung, vitlök och sesamfrön. Smaka av med TABASCO® Original pepparsås.

  2. Salta laxkotletterna lätt runt om. Pensla på hälften av glazen på båda sidor.

  3. Grilla laxen tills den har fått fin färg och innertemperaturen närmast benet är 56 grader. Pensla ett par gånger med resterande glaze under grillningen.

  4. Servera gärna med en matig sallad och en god salsa, exempelvis med mango och avokado.

Grillat är godast – här är fler recept