

Recept
Gremolata med jalapeño
Grunden i en italiensk gremolata är vitlök, persilja och citronskal. Perfekt så, men också att smaksätta vidare. Som här, där vi binder vi ihop gremolatan med lite olivolja och adderar en fruktigt fräsch TABASCO® gjord på jalapeño. Vips har du en otrolig blandning att toppa en gryta, soppa eller risotto med, men även allehanda fisk-, fågel-, kött- och grönsaksaksrätter.
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl hackad persilja
- finrivet skal av 1 citron
- 2 msk olivolja
- 1 msk TABASCO® Jalapeño
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Skala och finhacka vitlöken.
-
Blanda vitlök, persilja, citronskal och olivolja i en skål.
-
Smaka av gremolatan med TABASCO® Jalapeño, salt och peppar.
Tips!
Koka 1 nät blåmusslor (ca 1 kg) på klassiskt vis med torrt vitt vin. Blanda 1 sats gremolata med jalapeño, 2 dl majonnäs och 1 dl av spadet från musslorna i en skål. Ringla den krämiga gremolatamajonnäsen över musslorna. Servera som förrätt tillsammans med ett gott bröd.