Recept
Kryddgrillad kycklinglårfilé med melonsallad
Vattenmelon och fetaost har du säkert provat, men vattenmelon och chèvre? Här samsas de i en lime- och myntapigg sallad till paprika- och senapsgrillad kyckling. Välj lårfilé som tål lite tuffare hantering på grillen. Möt upp alla smaker med en sval yoghurtsås.
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- salt och nymalen svartpeppar
- nachochips till servering
- Paprika- och senapsrub
- 2 msk Colman’s senapspulver
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk flingsalt
- Melonsallad
- 650 g vattenmelon
- ½ rödlök
- 100 g chèvre
- 2 msk hackad färsk mynta
- finrivet skal och juice av ½ lime
- 2 msk olivolja
- några stänk TABASCO® Original pepparsås
- Yoghurtsås
- 2 dl medelhavsyoghurt (10 %)
- 1 ½ msk TABASCO® Grön pepparsås
Gör så här
-
Börja med att blanda ihop ingredienserna till paprika- och senapsrubben.
-
Strö rubben på kycklingen och klappa in kryddorna ordentligt.
-
Grilla kycklingen på båda sidor tills den har fått fin färg och innertemperaturen ligger på strax under 70 grader i den tjockaste delen. Slå in i lite smörpapper och låt vila 5 minuter.
-
Melonsallad: Skär bort skalet på melon och skär melonköttet i mindre bitar. Skala och strimla rödlöken. Smula chèvren. Blanda ihop melon, lök och ost. Tillsätt mynta, limeskal, limejuice, olivolja och några stänk TABASCO® Original pepparsås. Smaka av med salt.
-
Yoghurtsås: Blanda ihop samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera den grillade kycklingen med melonsallad, yoghurtsås och nachochips.
Tips!
Gör gärna en större sats av paprika- och senapsrubben och förvara i en lufttät burk. Du kan lätt addera flera kryddor efter tycke och smak, som torkade örter eller malen spiskummin.