Recept
Grönsakssoppa med kikärter
Har du en ambition att äta mer grönt eller är du redan grönsaksfrälst? Oavsett är det här en soppa för alla – fulladdad med schysst näring, kryddigt god smak och vackra färger. Den är dessutom vegansk (men säg inte det till en vegoskeptiker, det är bara onödigt).
Ingredienser
- 1 zucchini
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g grönkål
- 1 förpackning kokta kikärter (ca 400 g)
- 1 tsk curry
- ¼ tsk gurkmeja
- ¼ tsk malen spiskummin
- ¼ tsk malen koriander
- 1 liter grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
- 1 dl quinoa
- ¾ dl röda linser
- 2 ½ dl Dream & Joya Organic Rice Drink
- olivolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Skala och skär morötterna i sneda slantar. Skiva och skär zucchinin i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär eller riv grönkålen i mindre bitar.
-
Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av.
-
Fräs morot, zucchini och vitlök i olivolja i en stor gryta ca 5 minuter. Tillsätt curry, gurkmeja, spiskummin och koriander. Fräs ytterligare 1–2 minuter för att få smakerna från kryddorna att blomma ut. Rör då och då.
-
Tillsätt grönsaksbuljong och quinoa. Koka upp och koka ca 10 minuter under lock. Tillsätt grönkål och röda linser. Fortsätt koka ca 5 minuter. Tillsätt kikärter och risdryck. Låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tips!
Stänk gärna över lite TABASCO® Grön pepparsås vid servering. Komplettera med ett gott bröd och en klick färdig hummus, exempelvis den från Mézete, för en extra matig måltid!