Recept

Grönsakssoppa med kikärter

Ca 40 min
4

Har du en ambition att äta mer grönt eller är du redan grönsaksfrälst? Oavsett är det här en soppa för alla – fulladdad med schysst näring, kryddigt god smak och vackra färger. Den är dessutom vegansk (men säg inte det till en vegoskeptiker, det är bara onödigt).

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g grönkål
  • 1 förpackning kokta kikärter (ca 400 g)
  • 1 tsk curry
  • ¼ tsk gurkmeja
  • ¼ tsk malen spiskummin
  • ¼ tsk malen koriander
  • 1 liter grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • 1 dl quinoa
  • ¾ dl röda linser
  • 2 ½ dl Dream & Joya Organic Rice Drink
  • olivolja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i sneda slantar. Skiva och skär zucchinin i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär eller riv grönkålen i mindre bitar.

  2. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av.

  3. Fräs morot, zucchini och vitlök i olivolja i en stor gryta ca 5 minuter. Tillsätt curry, gurkmeja, spiskummin och koriander. Fräs ytterligare 1–2 minuter för att få smakerna från kryddorna att blomma ut. Rör då och då.

  4. Tillsätt grönsaksbuljong och quinoa. Koka upp och koka ca 10 minuter under lock. Tillsätt grönkål och röda linser. Fortsätt koka ca 5 minuter. Tillsätt kikärter och risdryck. Låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.


    Tips!
    Stänk gärna över lite TABASCO® Grön pepparsås vid servering. Komplettera med ett gott bröd och en klick färdig hummus, exempelvis den från Mézete, för en extra matig måltid!

Laga soppa hela veckan lång