Recept
Halloumi- och morotsvåffla med senapskräm
Vad är det som säger att en våffla måste vara söt? Prova i stället en variant med salt halloumi och morot som väger upp med lite sötma. Grädda smeten direkt då du har rört ihop den för riktigt frasiga våfflor. Bjud gärna som drinktilltugg eller förrätt.
Ingredienser
- 2 halloumi (à 200 g)
- 2 morötter
- 2 msk potatismjöl
- smör till gräddning
- nymalen svartpeppar
- Senapskräm
- 2 dl smetana
- 2 tsk Colman’s senapspulver
- Tillbehör
- 300 g handskalade räkor
- 2 mogna avokado i skivor
- färskriven pepparrot
- dillvippor
- citronklyftor
Gör så här
-
Grovriv halloumin. Skala och grovriv morötterna.
-
Blanda riven halloumi och rivna morötter i en skål. Tillsätt potatismjölet och rör tills allt är ordentligt blandat.
-
Smörj ett våffeljärn med smör. Häll i 1/6 av smeten och grädda tills våfflan har fått fin färg och släpper från järnet. Upprepa med resterande smet.
-
Senapskräm: Lägg smetanan i en liten skål. Sikta ner senapspulvret och rör ihop.
-
Toppa våfflorna med en klick senapskräm, skivad avokado och räkor. Strö över färskriven pepparrot och nymalen svartpeppar. Garnera med dill och servera med citronklyftor.
Tips!
Bryt isär våfflorna och gör små våffelsnittar med senapskräm och övriga tillbehör. I stället för räkor kan du lägga på varmrökt, kallrökt eller gravad lax.