Recept
Halloumiburgare med avokado och grillad paprika
Salt halloumi kräver något syrligt som lime och gärna också något fett och krämigt för att du ska få en balanserad smakupplevelse. Grillad, söt paprika och en mild pepparsås gjord på jalapeño gör denna maffiga halloumiburgare 100 procent komplett.
Ingredienser
- 200 g halloumi
- 1 gul paprika
- 2 hamburgerbröd
- Grey Poupon dijonsenap
- salt och nymalen svartpeppar
- Marinad
- 2 tsk TABASCO® Grön Pepparsås
- färskpressad juice av ½ lime
- Limesyrad rödlök
- 1 rödlök
- färskpressad juice av 1 lime
- Övriga tillbehör
- 2 salladsblad (gärna krispsallad)
- 1 mogen avokado i bitar
- valfri hamburgerdressing
Gör så här
-
Dela halloumin på hälften längst med, så det blir 2 skivor. Lägg på ett fat.
-
Rör ihop ingredienserna till marinaden. Pensla den runtom halloumin. Låt marinera i rumstemperatur ca 20 minuter. Gör resten under tiden.
-
Limesyrad rödlök: Skala, dela skär löken i tunna skivor. Lägg i en skål och blanda med limejuice. Låt stå fram till servering.
-
Grilla paprikan runtom tills den är mjuk och skalet har blivit ordentligt bränt. Lägg i en plastpåse och låt svalna. Ta ut paprikan ur påsen. Dela, kärna ur och skär i grova bitar.
-
Grilla halloumin på båda sidor tills den är gyllene. Grilla hamburgerbröden.
-
Vid servering: Bred lite dijonsenap på underdelen av bröden. Lägg på sallad, paprika, avokado, dressing, halloumi, rödlök och sist brödens ovandel.