Recept

Helbakat grekiskt lantbröd med camembert

Ca 30 min
10

I stället för att smälta ost i en fonduegryta och doppa bröd i – tänk tvärtom om lägg osten i ett helt bröd! Gratinera hela härligheten med olivolja, persilja, spröda saltflingor och en mild, men kryddig pepparsås. Bryt sedan loss små brödbitar och ät med den mjuka osten!

Ingredienser

  • 1 grekiskt lantbröd
  • 1 camembert (ca 250 g)
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär ett rutmönster i brödet med en brödkniv, så det blir ca 3 cm djupa skåror.

  3. Lägg brödet på en bakpappersklädd plåt. Gröp ur det i mitten efter ostens storlek. Tryck ner osten i det urgröpta hålet.

  4. Blanda ihop olivolja, persilja och TABASCO® Buffalo pepparsås. Pensla brödet och osten med blandningen. Strö över lite flingsalt. Gratinera i mitten av ugnen tills brödet har fått fin färg och osten har blivit mjuk, ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna något.

  5. Skär ett kryss i osten. Bryt bitar av brödet och doppa i den krämiga osten.


    Tips!
    Vill du kan du peta ner mindre bitar av en god hårdost i brödskårorna och gratinera. Det är också gott att blanda olivoljan med lite finhackad vitlök innan du penslar brödet.

Fyra andra sorters brödmat att testa

Genom att prenumerera, godkänner jag SMAKAs användarvillkor samt personuppgiftspolicy.