Recept
Helbakat grekiskt lantbröd med camembert
I stället för att smälta ost i en fonduegryta och doppa bröd i – tänk tvärtom om lägg osten i ett helt bröd! Gratinera hela härligheten med olivolja, persilja, spröda saltflingor och en mild, men kryddig pepparsås. Bryt sedan loss små brödbitar och ät med den mjuka osten!
Ingredienser
- 1 grekiskt lantbröd
- 1 camembert (ca 250 g)
- 1 dl olivolja
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
- flingsalt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Skär ett rutmönster i brödet med en brödkniv, så det blir ca 3 cm djupa skåror.
-
Lägg brödet på en bakpappersklädd plåt. Gröp ur det i mitten efter ostens storlek. Tryck ner osten i det urgröpta hålet.
-
Blanda ihop olivolja, persilja och TABASCO® Buffalo pepparsås. Pensla brödet och osten med blandningen. Strö över lite flingsalt. Gratinera i mitten av ugnen tills brödet har fått fin färg och osten har blivit mjuk, ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna något.
-
Skär ett kryss i osten. Bryt bitar av brödet och doppa i den krämiga osten.
Tips!
Vill du kan du peta ner mindre bitar av en god hårdost i brödskårorna och gratinera. Det är också gott att blanda olivoljan med lite finhackad vitlök innan du penslar brödet.