Recept

Helgrillad fläskytterfilé med två såser

ca 60 min
4

Känn hur grilloset lägger sig tungt över kvarteret och satsa på en somrig middag med mindre kött och mer grönt. Till fläsket och grönsakerna blir det en dijon- och ponzudressad potatissallad och två supersnabba såser (för att allt blir godare med en liten klick, visst?).

Ingredienser

  • 400 g fläskytterfilé (benfri fläskkotlettrad)
  • 500 g zucchini (gärna olika färger)
  • salt, flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Marinad
  • 2 msk Colman´s senapspulver
  • 2 msk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • 1 msk Kikkoman Original sojasås
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl olivolja
  • Potatissallad
  • 600–800 g färskpotatis (gärna små)
  • 2 rödlökar
  • 100 g kapris
  • 1 ½ msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 ½ dl olivolja
  • finrivet skal av 1 citron
  • ½ dl grovhackad persilja
  • Sriracha-hummus
  • 1 burk färdig hummus (ca 200 g)
  • 1–2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • Orientalisk yoghurtsås
  • 2 dl medelhavsyoghurt (10 %)
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 tsk five spice-krydda

Gör så här

  1. Putsa köttet. Dela zucchinin på längden. Lägg på ett fat.

  2. Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden. Pensla marinaden på köttet och zucchinin. Låt marinera i rumstemperatur medan du gör klart tillbehören.

  3. Potatissallad: Skrubba och koka potatisen mjuk. Skala, dela och skär rödlöken i klyftor. Vispa ihop ponzusås och senap i en stor skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Rör ner citronskalet. Blanda ner den ljumma potatisen, lök, kapris och persilja. Smaka av med salt och peppar.

  4. Sriracha-hummus: Rör ihop hummus och TABASCO® Sriracha pepparsås efter smak.

  5. Rör ihop ingredienserna till den orientaliska yoghurtsåsen.

  6. Grilla köttet och zucchinin. När köttet når en innertemperatur på ca 68 grader, slå in det i aluminiumfolie. Låt vila 5–10 minuter.

  7. Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat tillsammans med zucchinin. Strö över lite flingsalt. Servera med såserna och potatissalladen.

    Tips!
    Det går utmärkt att smaksätta hummusen med en annan sorts TABASCO®, välj din favorit och dosera efter tycke och smak.

Om du inte har fått nog av grillat...