Recept
Hemgjord rödbetssallad
Rödbetssallad hör till de vanligaste helfabrikaten på julbordet och på köttbullsmackan, men när du väl upptäckt hur enkelt det är att göra den själv blir det lätt en ny favorit. Om du envisas med köpeburken – piffa den gärna med en klick dijonsenap av hög kvalitet.
Ingredienser
- 300 g hela inlagda rödbetor
- ½ dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- ½ msk Grey Poupon dijonsenap
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Häll av rödbetorna. Skär dem i små tärningar.
-
Rör ihop gräddfil, majonnäs och dijonsenap i en skål. Tillsätt rödbetorna. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå en stund i kylen för att alla smaker ska sätta sig och för en djupare färg.
-
Servera rödbetssalladen till köttbullar, skinka, revbensspjäll eller varmrökt lax.
Tips!
Tillsätt 1 litet rött äpple i små tärningar för en sötsyrlig, krispig smakbrytning och/eller 2 msk finskuren dill och/eller finhackad persilja för en härligt örtig touch. Självklart kan du byta inlagda rödbetor mot färska. Ta då samma mängd kokta, skalade rödbetor, men tillsätt även ½ msk äppelcidervinäger och ½ tsk flytande honung för att väga upp i syra och sötma.