Recept
Hemgjord senap
Under 15 min
1
Vad har hovmästarsås, julskinka och sill gemensamt? Senap så klart! Med vårt recept har du den klar på några minuter. Välj sedan om du vill dra den åt det sötstarka hållet, göra en Whiskey Sour-senap eller smaksätta grundsenapen med krossad rosépeppar och torkad rosmarin. En perfekt gå-bort-present som bara blir bättre ju längre den får stå till sig!
Ingredienser
- 1 dl Colman’s senapspulver
- 1 ½ dl vispgrädde
- ¾ dl ljus öl, vatten eller bryggkaffe
- ½ dl mörk sirap
- 1 msk ättiksprit (12 %)
- 1 msk vetemjöl
- ½ krm salt
- Förslag på smaksättning
- Sweet & spicy
- 1 msk honung
- 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
- Whiskey Sour
- 1 msk whiskey
- finrivet skal av 1 lime
- Kryddig & örtig
- 2 tsk grovkrossad rosépeppar
- 1 tsk torkad rosmarin
Gör så här
-
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills det tjocknar, 3–5 minuter.
-
Häll upp senapen i en skål. Täck med plastfolie och låt svalna.
-
Tillsätt eventuellt någon av smaksättningarna och blanda.
-
Låt senapen vila 1 dygn i kylen (den blir bara bättre av att mogna längre än så, gärna minst 1 vecka).