Recept
Hemgjord sojamajonnäs
Majonnäs är en fantastisk bas att smaksätta vidare. Att göra den själv är enkelt och allra smidigaste är att basera majonnäsen på ett helt ägg och mixa den fluffig med stavmixer, utan att droppvis behöva vispa in all olja. Och kanske allra godast blir den med japansk soja, särskilt om du väljer en högkvalitativ sådan, gjord på få ingredienser.
Ingredienser
- 1 ägg
- 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 ½ dl neutral rapsolja
- 1–2 msk Kikkoman Original sojasås
Gör så här
-
Knäck ägget i en hög mixerkanna tillhörande en stavmixer.
-
Tillsätt senap, vitvinsvinäger och häll försiktigt ner oljan i kannan.
-
Sätt ner stavmixern och mixa till en slät och tjock majonnäs. Smaka av med soja.
-
Servera sojamajonnäsen som sås eller dipp till kött, kyckling, fisk eller vegetariska rätter.
Tips!
Sojamajonnäs är det givna tillbehöret till poké bowls, tonkatsu, stekt lax, ugnsrostad kål och mycket mer. Prova även till chicken nuggets och fiskpinnarna! Vill du inte göra den från grunden är det bara att blanda 2 dl majonnäs med 1–2 msk Kikkoman Original sojasås.